Molėtų r. Giedraičių Antano Jaroševičiaus gimnazija

Prevencinis-sportinis renginys „Renkuosi sportą“

  • Paskelbta: 2024-05-13
  • Kategorija: Renginiai

Tikriausiai Lietuvoje nėra tokio žmogaus, kuris nebūtų girdėjęs apie galiūną Žydrūną Savicką, dar vadinamą stipriausiu pasaulio žmogumi. Sunku būtų suskaičiuoti, kiek šis stipruolis yra pasiekęs pergalių, laimėjęs varžybų ir turnyrų galiūnų rungtyse bei jėgos trikovės sporte. O kur dar pagerinti Lietuvos ir pasaulio rekordai, pasiekti keli Gineso rekordai!

Todėl nereikia stebėtis, kad Žydrūno Savicko viešnagė gimnazijoje sulaukė didelio mokinių susidomėjimo. Prevencinis-sportinis renginys „Renkuosi sportą“ prasidėjo susitikimu pilnutėlėje gimnazijos aktų salėje. Svečias vaizdžiai pasakojo apie savo sportinio kelio pradžią, vaikystės ir jaunystės svajones, prie kurių išsipildymo reikėjo atkakliai ir nuosekliai padirbėti.

Ž. Savickas kantriai ir nuoširdžiai atsakė į mokinių klausimus apie sunkius ir nedrąsius savo pirmuosius žingsnius sporte, treniruočių sunkumus ir traumas, pasidalijo patarimais sportuojantiems, kalbėjo apie tai, kaip svarbu turėti gyvenimo tikslą, o neturintiems siūlė nebijoti svajoti ir tikslą susikurti.

Galiūnas palietė ir visiems svarbų klausimą – sporto santykį su priklausomybėmis (rūkymu, svaigalų vartojimu). Daug kalbėjo apie valios ir tvirto charakterio ugdymą, siekiant asmeninių pergalių sporte ir gyvenime.

Sportininkas pasiūlė mokiniams ir pasportuoti – išbandyti jėgas kilnojant svarmenis ir traukiant virvę.

Šis susitikimas buvo kovo mėn. gimnazijoje vykusio prevencinio renginio „Priklausomybių liūnas“ tęsinys. Mokiniai dar kartą galėjo pamatyti ir įsitikinti, kad visada verta rinktis sportą vietoj svaigalų.

Autorius:
SigitasBimbiris

Nuotraukos:
Vilma Putnienė, Irina Žiupkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas