Molėtų r. Giedraičių Antano Jaroševičiaus gimnazija

Akcija „Mūsų mažieji draugai“ užbaigta išvyka

  • Paskelbta: 2023-11-13
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 2 d. gimnazijoje startavo akcija „Mūsų mažieji draugai“, skirta Utenos gyvūnų globos namams paremti. Buvo kviečiama dalyvauti visa mokyklos bendruomenė (kartu ir Joniškio skyriaus bendruomenė) – mokiniai, jų tėveliai, mokytojai ir visi, kurie neabejingi beglobių gyvūnų likimui. Akcijoje, kurią organizavo Utenos sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Bronė Grigonienė, gausiai dalyvavo ir mokiniai, ir mokytojai, ir mokyklos darbuotojai. Štai 5 klasės mergaitės, drauge su sveikatos priežiūros specialiste, pačios gamino žaislus gyvūnams. Buvo smagu ir naudinga.

Džiugu, kad gimnazijos bendruomenė neliko abejinga ir parėmė gyvūnus maistu, kraiku, higienos ir priežiūros priemonėmis, žaislais, pledais ir kt. daiktais bei pinigais. Pasidžiaugti galima ir dėl to, kad gimnazijos bendruomenės dėka suaukota 186 eurai, kurių taip trūksta gyvūnų medicininėms išlaidoms.

Lapkričio 10 dieną 5 klasės mokiniai, kartu su sveikatos priežiūros specialiste, visus suaukotus daiktus ir pinigus, nuvežė į Utenos gyvūnų globos namus, kur juos pasitiko globos namų darbuotojai, savanoriai, priėmė atvežtas lauktuves ir tarė mums, visiems dalyvavusiems akcijoje, didelį ir nuoširdų AČIŪ. „Kitiems nevertingi dalykai, mums gali būti aukso vertės! Tai yra parama, kurios laukiam visus metus“,- sako gyvūnų globos namų darbuotojai. Su neabejingų žmonių pagalba bus išgelbėta daug gyvūnų, kuriems reikalinga pagalba.

Mokiniai turėjo galimybę pabendrauti su darbuotojais, sužinoti apie gyvūnų priežiūrą, apie tai, kaip gyvūnai patenka į šiuos namus, apie galimybę pasiimti iš globos namų gyvūną, apie atsakomybę ir meilę gyvūnams. Darbuotojai suteikė progą vaikams patiems pasirūpinti globojamais šuniukais – kelis pavedžioti. Aplankė mokiniai ir katinus, su kuriais pažaidė, glostė juos ir gailėjo, kad jų toks likimas. Penktadienis penktokams buvo atsakomybės, gailestingumo, džiaugsmo, ir įvairių įspūdžių kupinas.

Gimnazijos sveikatos priežiūros specialistė nuoširdžiai dėkoja gimnazijos bendruomenei už aktyvų dalyvavimą akcijoje, o Utenos visuomenės biuras siunčia raštišką padėką Giedraičių Antano Jaroševičiaus gimnazijai ir Joniškio skyriui už iniciatyvą ir paramą Utenos gyvūnų globos namams.

Autorius:
Utenos sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Bronė Grigonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas